Ik heb het mooiste beroep van de wereld!

Ik mag namelijk bij mijn klanten in de keuken kijken. Hoe leuk is dat! Ik heb inmiddels al in veel keukens mogen kijken: van klein tot middelgroot en in diverse branches. Van automotive tot diervoeder, van horeca tot producenten van levensmiddelen, van not for profit tot IT en vastgoed. Dit vak is nooit saai, want iedere keuken is weer anders. Ik tref overal een andere kok aan met een eigen receptuur.
Q5 A5747 bewerkt
image_pattern
K8 s W Epcc0 Rm0 U unsplash horeca en recht
image_pattern

Horeca en recht

De regelgeving rondom dit thema is zeer divers. Horecaondernemers moeten met veel regels rekening houden, onder meer op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en bestuursrecht. Je hebt te maken met de Drank- en Horecawet, Wet op de Kansspelen, Opiumwet, en diverse gemeentelijke verordeningen.

Familiebedrijven

De betrokkenheid binnen een familiebedrijf is groot, de bestuurder-aandeelhouders weten vaak tot in detail welke zaken er spelen binnen hun onderneming. Ze zijn hierdoor in staat om snel beslissingen te nemen. Het familiebedrijf onderscheidt zich van andere bedrijven door de invloed die de familiecultuur speelt. In een familiebedrijf spelen diverse belangen een rol.
Q5 A5512
image_pattern
Giorgio trovato XTY6l D8jg M unsplash winnen
image_pattern

Winnen!

Als kind wilde ik graag winnen, maar was ook niet verdrietig wanneer dat niet lukte. In sporten was ik niet de allerhandigste, dus winnen zat er niet altijd in. Wel probeerde ik ervoor te zorgen onderdeel uit te maken van het winnende team, daar was ik dan weer wel handig in.

Next Generation; Vloggende advocaat?

Het thema van deze editie is ‘Next Generation’. In de vorige editie schreef ik over acquisitie en netwerken. Nog steeds sta ik achter hetgeen ik daarover schreef, maar ik ben mij er wel steeds meer van bewust dat dit old school marketing is. Tegenwoordig vindt men elkaar steeds meer via social media, zoals YouTube en Instagram. Hoewel ik me daar weinig mee bezig houd, is de next generation in mijn omgeving daar heel druk mee!
Rodion kutsaev YY0mydxru CM unsplash vlog2
image_pattern
Kobby mendez x BF Tjr MIC0c unsplash 1 column netwerken
image_pattern

Bouwen aan toekomst; Netwerken!

En dat komt goed uit, want juist in het voorjaar is de keuze reuze als het gaat om borrels, bijeenkomsten etc. Zo kun je - om maar eens wat te noemen - ‘Uitdagend’ borrelen, borrelen in de ‘Tuin’, borrelen met ‘Zuivere’ haring, en natuurlijk ‘High5’ zomerborrelen! Kortom: Voorjaar is netwerken!